Saopštenje za javnost

Dana 14. juna 2021. godine, gostujući na televiziji “Pink”, predsednik Republike, Aleksandar Vučić, komentarišući rezultate izbora za Savet mesne zajednice u Futogu, između ostalog,  je izjavio i sledeće: “Gde ste imali kandidate onog kriminalca Bore Novakovića, a koji nije smeo da se potpiše kao Jeremić, Đilas, Tepić i tako dalje jer za njih ni majka rođena neće da glasa nego su to potpisali kao “Futoška inicijativa”.

Udruženje građana “Futoška inicijativa” koristi ovu priliku da demantuje ove navode i okarakteriše ih kao grubo iznošenje neistine i obmanjivanja javnosti.

Istine radi, “Futoška inicijativa” je potpuno nezavisna lokalna organizacija koja se godinama unazad bori u svojoj zajednici i koja je dobro poznata po svojim zalaganjima i aktivnostima koje sprovodi za dobrobit svojih sugrađana.

Uslovi u kojima su sprovođeni izbori su, blago rečeno, bili nedemokratski.

I pored navedenog, kandidati “Futoške inicijative” su osvojili blizu 30% glasova.

Ponosni smo na rezultate koje smo postigli sa ukupnom investicijom od 16.200 dinara sa uračunatim PDV-om i volonterskim radom nekolicine ljudi.

Takođe, osuđujemo uvrede koje predsednik olako i neargumentovano iznosi, a na račun svojih političkih oponenata. Njegov vokabular je apsolutno neprihvatljiv i neadekvatan funkciji koju obavlja, te je, na taj način, devalvira i unižava.

Takođe, pozivamo nadležne organe da po službenoj dužnosti preduzmu pravne radnje protiv predsednika Republike kako se ovakve i slične situacije u budućnosti ne bi više dešavale.

“Futoška inicijativa” će, kao i do sada, nastaviti sa svojim aktivnostima za uređenje svoje lokalne zajednice.

U Futogu 15.06.2021.   Predsednik  Dalibor Ćalić

×